Congres Linked Data & Knowledge Graphs (Platform Linked Data Nederland)

Het programma voor het congres Linked Data & Knowledge Graphs (dinsdag 27 september 2022 bij Beeld en Geluid te Hilversum)  is bekend. Het programma staat in het teken van toepassingen.

Er is tijdens het congres aandacht voor waarschijnlijk de grootste linked data toepassing in Nederland, bij het Ministerie van Financiën. Maar er komen ook ontwikkelingen aan bod net over de grens in Vlaanderen. Daar zijn de ambities groot met de oprichting van het Vlaams Data Nutsbedrijf en de toepassing van de SOLID standaard voor data soevereiniteit. Verder neemt Sebastian Steinbuss van de International Data Spaces Association de deelnemers mee in de laatste stand van zaken van IDS, GAIA-X en de toepassing van linked data hierin.

Daarnaast zullen organisaties zoals TNO, Semmtech, Taxonic, Triply en ArchiXL de aanwezigen vertellen hoe ze concreet stappen kunnen zetten met het toepassen van linked data. En om die adoptie van linked data nog wat te versnellen, staan de standaarden van Linked Data op de (pas-toe) lijst van het Forum Standaardisatie. Larissa Zegveld (voorzitter Forum Standaardisatie/algemeen directeur Kennisnet, foto) zal daarbij stilstaan.

Klik hiernaast voor het voorlopige programma, met aanmeldlink.