HKS-browser is gereed

De HKS-browser (HKS = Herziene Kwalificatiestructuur) is een experimentele online applicatie waarmee de HKS overzichtelijk en inzichtelijk kan worden gepresenteerd en er snel en makkelijk gezocht kan worden.

De HKS-browser is ontwikkeld in opdracht van Kennisnet ten behoeve van SBB. Het betreft een tijdelijk product met als doel de mogelijkheden van LOD (Linked Open Data) te tonen en te onderzoeken. De browser is bedoeld voor een beperkte doelgroep van met name experts die bij de MBO-proeftuinen betrokken zijn; daarnaast kunnen ontwikkelaars van kwalificatiedossiers gebruikmaken van deze browser, waarbij rekening gehouden moet worden met de experimentele status.

De data zijn gebaseerd op de downloadbare XML-bestanden van de kwalificatiedossiers en keuzedelen zoals gepubliceerd op januari 2016 door SBB). Sinds januari 2016 zijn er diverse updates gepubliceerd; met name zijn meer nieuwe keuzedelen gepubliceerd. De browser is geoptimaliseerd voor Google Chrome. De zogeheten ‘facetted search’ laat heel veel mogelijkheden zien van Linked Data. De HKS-browser is te gebruiken via https://hksbrowser.kennisnet.nl/. Meer informatie en achtergrondinfo over de data en het model en over gebruik van de browser is te vinden op de pagina’s Over deze browser en Hulp bij gebruik.