Linked Data congres

Datum: 07 november 2018
Locatie: Beeld en Geluid in Hilversum

Programma

Op 7 november organiseert het Platform Linked Data Nederland een bijeenkomst met als titel “Linked Data is FAIR voor iedereen”. Het programma staat al flink in de steigers. Na de plenaire opening over Linked Data in vogelvlucht kun je kiezen uit verschillende sessies. Zo bespreekt Bram Gaakeer van het ministerie van OCW het belang van linked data voor de doorlopende leerlijn. Verder gaat de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) in op open data in het onderwijs. Ook hoor je waarom de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) kiest voor de herziene kwalificatiestructuur in Linked Open Data. Kennisnet presenteert samen met Taxonic een manier om eenvoudige ‘viewers’ te ontwikkelen op complexe linked-data-structuren.

Voorafgaand aan het congres verzorgt MarkLogic een workshop, waarin de deelnemers binnen drie uur op hun eigen laptop een semantische search applicatie bouwen.

Bekijk het volledige programma.

Datum: 7 november 2018
Tijd: 12:00-17:20 uur, met aansluitend een borrel
Locatie: Beeld & Geluid, Hilversum (Theaterzaal en BenGlabs)
Aanmelden: Congres en Workshop (apart aanmelden voor beide activiteiten voor 1 november). Vol = vol! We naderen het maximale aantal inschrijvingen, dus schrijf je snel in.