Bijeenkomst werkgroep Educatieve Distributie en Toegang november 2013

Datum: 14 november 2013
Tijd: 13.00 uur - 15.00 uur
Locatie: ThiemeMeulenhoff, Smallepad 30, Amersfoort

Programma

13.00 Positionering werkgroep: De werkgroep is één van de vijf werkgroepen van Edustandaard en adviseert de Standaardisatieraad over het domein Identificatie, Authenticatie en Autorisatie. Tijdens dit agendapunt wordt de werkgroep in bredere context geplaatst binnen Edustandaard.

13.15 Status iECK-programma: Het programma implementatie ECK (iECK) stelt zich tot doel om samen met scholen en leveranciers tot een beheerste implementatie te komen van ECK-Distributie en toegang om de distributie en toegang van digitale leermiddelen te verbeteren: een terugblik en vooruitblik van dit programma.

13.30 Advies ECK-Distributie en toegang v 1.6 (zie downloads): In januari 2013 is de standaard ECK-Distributie en toegang v 1.5 in beheer genomen door Edustandaard. In de context van het iECK-programma zijn diverse leveranciers aan de slag gegaan met de standaard wat diverse verbetersuggesties opleverde. Deze suggesties zijn door het iECK-programma verwerkt tot een voorstel voor een update naar versie 1.6. Het doel van dit agendapunt is om het voorstel te bespreken en op basis hiervan te komen tot een advies voor de update aan de Standaardisatieraad.

15.00 Einde