Wisseling van de wacht bij Standaardisatieraad

Pieter Hendrikse heeft in september 2022 vanwege zijn pensioen afscheid genomen als voorzitter van de Standaardisatieraad. De Standaardisatieraad is het onderdeel van Edustandaard dat standaarden beheert en wijzigingen hierop formaliseert. Marc Mittelmeijer neemt het stokje van Pieter Hendrikse over.

De afzwaaiende voorzitter van de Standaardisatieraad bekleedde die rol 7 jaar. Hij brak tijdens zijn afscheidsspeech een lans voor het belang van het werk van Edustandaard en de Standaardisatieraad. Aan dat belang mag volgens hem nog meer aandacht worden gegeven. De leden van de Standaardisatierol zouden daar als ambassadeurs een rol in mogen pakken. Ook het ‘werken onder architectuur’ mag zich volgends Pieter Hendrikse nog wel een tandje sneller ontwikkelen. De leden van de Standaardisatieraad bedankten de afzwaaiende voorzitter bij monde van Marianne Mulder van Kennisnet voor zijn belangrijke bijdrage in de afgelopen jaren.

Erg enthousiast

Nieuwe voorzitter van de Standaardisatieraad Marc Mittelmeijer is in het dagelijkse leven voorzitter van de Raad van Bestuur van CVO Rotterdam. Deze vereniging voor Christelijk Voortgezet Onderwijs in Rotterdam en omgeving is een van de grootste schoolbesturen van Nederland. In een eerste reactie laat Marc Mittelmeijer weten erg enthousiast te zijn over de Standaardisatieraad en haar werkzaamheden. Hij kijkt ernaar uit om nader kennis te maken met de leden en het werk van de Standaardisatieraad.


Marc Mittelmeijer (links) neemt het stokje over van Pieter Hendrikse