Nieuwsberichten

Nieuwe website

23 juni 2017 Deze website is vernieuwd. Op de homepage treft u nu niet alleen nieuwsberichten aan, maar ook de komende bijeenkomsten en recente ontwikkelingen met betrekking tot afspraken, begrippensets en architecturen. Mocht…

Nog 1 jaar tot de Europese verordening gegevensbescherming

8 juni 2017 De AVG geeft mensen meer privacyrechten. Tegelijkertijd krijgen organisaties die persoonsgegevens verwerken door de verordening meer verplichtingen. De nadruk ligt – meer dan nu – op de verantwoordelijkheid van organisaties…

Publicatie Standaardisatie in de zorg

12 mei 2017 Acht verklaringen waarom standaardisatie in de zorg écht anders werkt. Dat is de titel van een artikel over het standaardiseren van informatie.

3 mei: webinar IMS Global

27 april 2017 IMS Global organiseert een serie webinars onder de noemer 'Leading the Evolution to Student-Centered Learning Using Digital Learning Resources, Tools and Environments'. Op 3 mei is het thema 'Making Digital Content Discoverable'.

Jaarplan 2017

17 maart 2017 Belangrijkste aandachtsgebieden voor Edustandaard zijn in 2017 de referentiearchitectuur ROSA, het werken aan veilige en betrouwbare ketens en het semantisch landschap in het onderwijs.

HKS-browser is gereed

13 maart 2017 De HKS-browser (HKS = Herziene Kwalificatiestructuur) is een experimentele online applicatie waarmee de HKS overzichtelijk en inzichtelijk kan worden gepresenteerd en er snel en makkelijk gezocht kan worden.

volgende pagina